Lasertransfer

Vi säljer transferpapper för laserskrivare från The Magic Touch, som har funnits på marknaden sedan mer än 20 år tillbaka. The Magic Touch är ledande inom transferpapper och transferteknologi och arbetar ständigt med nya tekniker och metoder. Senast i raden är partnerskapet med OKI som har resulterat i laserskrivaren OKI C7411WT med vilken man även kan skriva ut i vitt.

The Magic Touch ger dig möjlighet att trycka din design i fyrfärgstryck på nästan vilken yta eller produkt du än kan tänka dig. Processen är snabb och enkel och det går lika snabbt att göra ett enda tryck som hundra, vilket gör det till en förträfflig teknik för små volymer eller personliga tryck.

 

Som för alla andra produkter så är det viktigt att skilja mellan produkter avsedda för privatpersoner för hobbybruk och produkter avsedda för yrkesmässig användning. The Magic Touch levererar professionella transferpapper för produktion av en mängd olika produkter. Transferpapper har den unika egenskapen att det kan användas till nästan vad som helst. Det finns mycket få begränsningar för vad du kan trycka. Det viktiga är att välja rätt typ av transferpapper till rätt produkt och följa instruktionerna noga. Följer man instruktionerna lossnar inte transferpappret från plaggen eller produkterna de är tryckta på. 

Spara

Spara

Spara

Vad behöver man för att skapa transfers

Transferpappren från The Magic Touch är gjorda för att användas i färglaserskrivare. I och med samarbetet med OKI är pappren och programvaran Space Control skräddarsydda för att passa ihop med deras skrivare. Det fungerar naturligtvis även att skriva ut på andra skrivare. Huvudsaken är att skrivaren håller sig inom rätt temperaturspann och inte blir för varm eller kall för att fungera optimalt tillsammans med transferpappren.

För en del av pappren krävs att man har en värmepress som med tillräckligt tryck kan skapa själva transfern innan man kan värma fast den på substratet. Vi rekommenderar därför att man använder sig av de laserskrivare och värmepressar som är godkända av The Magic Touch att användas tillsammans med deras transferpapper.

Laserskrivare Värmepressar 

Här kan du kolla om din skrivare är kompatibel med transferpapper från The Magic Touch.

Spara

Tryck på mörka och färgade textilier

WOW

WoW är skräddarsydd för att användas med laserskrivaren OKI C7411WT med vit toner och har den patenterade egenskapen att du inte behöver ta bort överflödigt material med traditionell skärning. Detta gör att transfern kan tryckas direkt på mörka textilier. Transferpappret är ultratunt och i kombination med ett luftigt motiv blir det ett helt fantastiskt imponerande slutresultat. 

Tack vare den låga överföringstemperaturen lämpar sig WoW för tryck på en mängd olika textilier; vimplar, banderoller, kuddar, lakan, näsdukar, paraplyer, träningskläder, fotbollströjor m.m.

 

OBM

OBM är en tunn vit transferfilm som lämpar sig för mera kompakta motiv utan luft i. OBM är lämpad att konturskära i plotter, eller kan lätt skäras med en giljotin eller en pappersskärare. I och med att det är en vit film så kan man använda OBM på både mörka, ljusa och färgade textilier.

TheMagicTouch WoW Transferpapper
från 1 444 kr

Tryck på ljusa textilier

T.One

Precis som med WoW behöver du inte konturskära dina motiv gjorda med T.One, utan det är bara att skriva ut motivet med din laserskrivare och direkt värma på i transferpressen. För att motivet ska hålla i tvätten behöver du försegla trycket med NRP (T-Seal).

 

TTC

TTC är ett mycket tunt genomskinligt transferpapper med en mjuk ytfinish, som är gjort för vita och ljusa tyger. I och med att pappret är genomskinligt så lyser tygets färg igenom vilket är varför TTC inte är lämpligt för mörkare tyger. Du behöver inte heller konturskära ditt motiv. Detta papper tål att tvättas i 60º.

TTC finns i två varianter TTC och TTC+. TTC+ har samma egenskaper som vanlig TTC, men ger ett bättre resultat på grövre tyger som sweatshirt, canvas, piké och liknande.

TheMagicTouch TTC
TTC
från 1 059 kr
TheMagicTouch T-One
från 1 059 kr

NRP release paper

RNP/T.Seal

Detta release papper används när man eftertrycker transfern. NRP (eller T.Seal, som är samma sak) använder du tillsammans med OBM, T.One, T.Foil och WOW. Det förseglar ytan på din transfer och gör att ditt plagg tål att tvättas. Arken kan användas flera gånger.

Tryck på hårda ytor

CPM

CPM transferpapper fungerar på de flesta material utom textil. Man kan använda CPM på bl.a. läder, keramik, glas, metall, böcker, plast... Det finns många användningsområden för dessa transferpapper. Det är också mycket flexibelt i fråga om temperatur, tryck och längd, så här kan du experimentera med olika tekniker tills du hittar den teknik som fungerar bäst för dig.

TheMagicTouch CPM
CPM
från 1 059 kr

Tryck utan värmepress

DCT

På ytor som du inte får in i värmepressen, eller som kanske inte tål värme, som t.ex. stearinljus, finns DCT transferpapper. Detta transferpapper överför man i stället med vatten. Printa ditt motiv på pappret och lägg det i ett vattenbad tills bäraren lossnar från filmen (ca 30sek). Sedan placerar du ditt motiv där du vill ha det, pressar ut vattnet och låter det torka några timmar tills det är helt torrt.

DCT fungerar på hårda, glatta ytor, t.ex. glas, vinflaskor, ljus, termosar, välvda mobilskal m.m.

TheMagicTouch DCT Vattendekaler
från 1 059 kr

Övriga transferpapper

Temporary TATTOO

Med detta transferpapper så att du kan skapa dina egna tatueringar. Fantastiskt kul för födelsedagar, skolevenemang och andra festligheter. Det fungerar mycket enkelt genom att skriva ut de mönster du önskar på en laserskrivare och lägga transferpapper över. Klipp ut motiven och dutta på vatten. Motivet kommer att lämnas kvar på huden när det har gått några sekunder.

 

CL Media

CL Media är en serie av printbara vinylklistermärken som du kan köra rakt ut på en laserskrivare. De finns i både vitt och genomskinligt och med matt, blank och satinerad yta. De har ett permanent lim och passar bra till fönsterdekaler och stickers av olika slag.

Övriga tillbehör

Flera olika mattor för tillverkning av olika typer av transfers och klichéer. Mattorna hjälper också till att skydda din press mot repor och andra skavanker.

Din kundvagn

Kundvagnen är tom
0 st 0 kr
Till kassan
Stäng